oman elämän soturi

MINUN TARINANI:

pINNAlTA SyVyykSIIN

- SyVÄlTÄ pINTAAN

Ajattelen, että yksi tärkeimmistä tehtävistä ja syistä olla täällä on parantaa itsensä, ei korjatakseen itsensä, vaan rakastaakseen

YHDESSÄ MATKALLA

Tervetuloa kuulemaan tarinani

Aloitin oman henkisen matkani vuonna 2012 ja olen sen jälkeen auttanut ihmisiä kehittämilläni kursseilla, tekemällä hoitoja sekä yksilövalmennuksia.

Koulutukseltani olen henkinen hoitaja, tanssitaiteen kandidaatti ja liikuntaneuvoja.

Olen toiminut tanssitaiteilijana tulkiten elämän ja yhteiskunnan ilmiöitä ihmisille 20 vuoden ajan. Keikkojen täyteisimpinä aikoina tein yli 100 esiintymistä vuodessa.

Nyt kaikki se on tullut rakkaudella Vapaudentilaan, jotta työni ja apuni olisi sinua varten ohjaamassa, inspiroimassa ja sytyttämässä sinutkin sisäiseen liekkiisi  ♥️

Katso myös CV

”Oma meditaatiomatkani ei ollut mikään räjähtävä lähtö valaistumiseen. Eikä suhde tanssiin ole ollut pelkkää rakkautta. Mutta tiedän nyt millaista tukea ja kannustusta olisin tarvinnut, jotta tieni olisi ollut puolet helpompi ja kevyempi. Nyt myös tiedän, että olen kokenut sen kaiken, jotta voin auttaa sinua. Olen täällä siksi, sinua varten.”

Valtavirrasta poikkeava polku

Lähdin heti alkuun valtavirrasta poikkeavalle polulle. Olin 19-vuotiaana siirtynyt tanssin harrastajasta toteuttamaan unelmaani tanssijuudesta esiintyvänä artistina. Lähtölaukaisuna haaveilleni oli toiminut Nuori Osaaja2000 valtakunnallisen tanssikilpailun kunniamaininta lahjakkuudesta ja ilmeikkäästä esiintymisestä Tanssistudio Funkan tanssijana.

Aloitin Dancers of Jade ryhmän jäsenenä, joka kiersi myös Silja Line alukset N2N Nation to Nation urbaanintanssin ryhmänä. Löysin itseni Lamourettes tanssiryhmän aloitusryhmästä ja sitten toimin useita vuosia Players showtanssiryhmän tanssijana, treenivastaavana ja organisaattorina, sekä monista muista kokoonpanoista kiertäen yhteensä 15 vuoden ajan Suomen esityslavoja.

Tein parhaimpina vuosina yli 100 esitystä vuodessa kiertäen samat lavat muiden suomalaisten artistien kanssa.

tanssiryhmä
tanssitaitelija

En kuitenkaan silloin osannut kuunnella itseäni enkä kehoni viestejä lainkaan. Elin unelmaani, mutta kohtelin kehoani kaltoin ja rajattomasti. Suoritin elämääni vahvasti. Ylitin jatkuvasti omia rajojani oikeastaan kaikilla osa-alueilla elämässä laittamalla haitallisella tavalla tilanteet, muut ihmiset ja asiat itseni edelle. Jätin itseni viimeiseksi, välillä pois koko listalta. Ajattelin, että kestän ja pystyn tehdä sen asioiden ja ihmisten eteen. ”Menköön taas tän kerran” ja sitten vain annoin sen tapahtua ”kerta toisensa jälkeen”.

Huima taistelumoodini varmisti selviytymisen maaliin kerta toisensa jälkeen.

Minulla ei ollut mielen rauhaa tai tyyneyttä tunteitteni ja ajatusteni kanssa. Pinna oli ollut hiljaa kireällä oikeastaan jo vuosia. Olin alistuva tai agressiivinen ja toimin epäarvostavasti itseäni kohtaan. Olin ylijoustava tai itseä haavoittavalla tavalla rajaton. Reagoin kaikkeen tai sitten yritin vain olla reagoimatta hammasta purren. Muilla ihmisillä ei ollut enää niin hyvä olla ympärilläni. Onnellisuuteni perustui pitkälle ulkoa tuleviin helpotuksiin ja yritin vain kestää, selviytyä ja lievittää kestämistä, huomaamatonta henkistä kipua ja lykätä ja siirtää itseni kuulemista.

”Elän sitten kun loma koittaa.”

Tunsin etten voinut hallita omaa käytöstäni enkä siksi luottaa itseeni.

Minulla ei ollut keinoja kuulla itseäni. En tiennyt mitä tehdä mieleni kanssa.

urheiluopistolaisia

Elämä oli ollut jo vuosia yhtä loppurutistuksien sarjaa. Minulla oli kiire täyttää unelmani tanssijuudesta, ennen kuin se olisi liian myöhäistä.

Upealla tavalla liikunnaniloa pursuavan Kisakallion Urheiluopiston jälkeen valmistuin tanssitaiteen ja kehotietoisuuden ammattilaiseksi vaativasta Lontoon Trinity Laban yliopistosta. Se oli kova ja rankka koulu, josta selvisin. Siellä henkinen hyvinvointi ei ollut prioriteetti. Kilpailu- ja arvostelukulttuuri oli kovaa. Olin tottunut koulussa ottamaan vastaan pelkkiä korjauksia, siis kuulemaan mikä oli vikana.

Vahvan itsetunnon ja -luottamuksen rakennus jäi kutakuinkin tekemättä. Olin aika riekaleina, kun tuli aika siirtyä takaisin työelämään ja palasin neljän vuoden jälkeen Englannista Suomeen. Minua pelotti. Olin hyvin epävarma. Koin riittämättömyyttä ja tavoittelin täydellisyyttä. Olin myös äärimmäisen stressiyliherkkä, enkä sietänyt sitä enää lainkaan. Energiaa ei riittänyt paljoon.

Olin aika uupunut taistelija. Taistelin jo pelkoa vastaan.

Päällisin puolin näytin normaalilta. Hymyilin, nauroin ja vitsailin kuten aina ennenkin. Suomessa asuvan ystäväni mielestä en ollut uupunut. Uupumus oli hiipinyt minuun niin hiljaa ettei kukaan ollut sitä huomannut. Uupuminen ei ole radikaali muutos. Se ei näy ulospäin. Muutos oli petollisen hidas. Se oli syönyt hitaasti sisältä ja polttanut loppuun.

Peruin kesätyöni uimavalvojana. Tuntui, etten voinut luottaa enkä ennustaa olotilaani, vaan se tuntui ohjaavan minua ja minun oli vain kuunneltava sitä. En voinut luvata mitään kenellekkään. Juuri kun minun olisi tullut ilmaista itseäni tanssitaiteilijana yleisön edessä, tuntui että tulisi vetäytyä. Minun oli saatava olla yksin.

Halusin tehdä kaikkeni tanssin eteen. Sen eteen, että veisin tavoitteeni maaliin, pääsisin taas ilmaisemaan ja tulkitsemaan yhä syvemmin, nyt kun taitoni riittivät siihen. Olin valmis tekemään kaiken.

Menin pikavauhtia ääri pinnasta syvyyksiin.

Heinin tanssitaiteilijaura
tanssija

Myönsin itselleni, etteivät omat keinoni riitä oman mieleni kanssa. En tiennyt kuinka auttaa itseäni parhaalla mahdollisella tavalla, kuinka selviytyä kaikesta tästä – elämästä! Minulle ei riittäisi muutaman viikonlopun kurssi, vaan halusin muutosta, joka jäisi henkiseksi pääomaksi, omaksi voimakseni. Koitin hakeutua avun piiriin terapia mielessä, mutta hakuprosessi tuntui monimutkaiselta, eivätkä voimani riittäneet sen eteenpäin viemiseen.

Ratkaisevinta kuitenkin oli, että päätin ottaa vastaan jotain minulle uutta, mistä en vielä tiennyt ihan kaikkea tai yhtään mitään. Myöntyminen johdatti minut suoraan välineistä järeimmän pariin.

Lähdin tuntemattomaan ja aloitin pitkän opiskelun henkisen kasvun ja meditaatiotaidon kanssa.

Järjellä en tietenkään voinut olla varma tulisiko se olemaan ajanhukkaa, onko siitä mitään hyötyä ja osaanko ja opinko minä. Eikä minulla ollut tietoa, miten voin oppia meditoimaan ja onko minusta siihen. Ympärilläni kukaan ei meditoinut, eikä minulla ollut mitään kokemusta siitä. Oikeastaan, en ollut ehkä koskaan istunut hetkeäkään hiljaa paikallani.

En ollut ”potentiaalinen meditoija”, koska ”olen hektinen ihminen” ja olen ”tavallinen ihminen”. Mutta nyt tiedän luvata, että olemuksemme, aivomme ja persoonamme muuttuu, muovautuu ja kehittyy loputtomasti valintojemme mukaan.

meditaatiotaidon opiskelua
tietoisuustaitojen opiskelija

Alkoi täysipäiväiset itseni auttamisen vuodet ja käynnistyi iso prosessi. Opiskelin tietoisuustaitojen ja -tekniikoiden parissa intensiivisesti kaksi ja puoli vuotta niihin erikoistuneessa koulussa. Työskentelin rentoutumisen ja vapautumisen kanssa. Kävin läpi eri suuntauksia mieli- ja kehoterapioista. Traumatyöskentely, vanhoista taakoista ja kokemuksista puhdistuminen, sekä lukkojen käsittelyä ja niistä vapauttamista.

Samalla opiskelin intuitiiviseksi energiahoitajaksi ja aktivoin luontaisen selvänäkemisen kykyä kahdessa eri koulussa ja sain valaistuneen opettajan heräämisohjausta. Kävin lopulta myös intensiivisen Kelan tukeman kolme vuotta kestäneen terapian; kaksi kertaa viikossa kahden vuoden ajan, ja vuoden ajan kerran viikossa.

Muutos oli alkanut. Suuri elämäni muutos. Minussa. Sisälläni. Siinä kuinka katson asioita, itseäni.

Kaikesta epävarmuudesta ja epätietoisuudesta siirryin hiljalleen eksyneestä ennemminkin omaa tietään seikkailevaksi – sekavasta ja hajanaisesta tietoiseksi ja hyväksyväksi, sekä välinpitämättömästä myötätuntoiseksi ihmiseksi itseä ja muita kohtaan.

Muutuin ihmisenä. Näkökulma itseeni, muihin ihmisiin ja koko elämään muuttui.

Läheiseni ihmettelivät, kuinka olin alkanut muuttua stressaavasta murehtijasta hyväksyväksi ja luottavaiseksi elämää kohtaan, kylmähköstä ja kiireisestä lämpimäksi ja läsnä olevaksi. Olin alkanut hyväksyä itseni toisella tasolla. Säännöllinen meditaatio teki minusta kuulevan ja tunneälykkään ihmisen, joka jaksoi luontaisesti keskittyä ja jonka vaikutuksen piirissä haluttiin olla.

Ehei, meditaatio ei ollut alkuun minun juttuni. En kertakaikkisesti kokenut pystyväni siihen!

meditaatiosta rauhoittunut

Koin itsessäni meditaation ratkaisseen käytännössä kaiken sen missä olin kärsinyt.

vapaudentilassa oleva

Impulsiivisuuden, kun en pystynyt keskittyä kauaa yhteen asiaan kerralla ja pysyä siinä. Nyt olin vaivatta läsnä ja yhtäkkiä hyvä kuuntelija. Se muutti autopilotti elämän puhelimen ja muiden ihmisten vietävänä, sekä itseä ja muita arvostelevien ajatusten johtamana.

Aloin luottaa itseeni ja elämään, eikä minun tarvinnut enää tehdä ratkaisuja ja valintoja pelosta käsin. Ja se vuoristorata ei enää ollut niin tuskaisa. Se josta puuttui kuski tulvivissa tyytymättömyyden hetkissä, pohjalla vaikuttavassa hiljaisessa hitutuksessa. ”Kun muut ihmiset alkaa ottaa pannuun” eikä naurata oma meno, vaan huolestuttaa vähän kaikki - rasittaa, turhauttaa ja harmittaa joku, eniten oma itse.

Meditaatio harjoitusten myötä ilmestyivät luonnolliset terveet rajat. Minun ei tarvinnut enää käyttäytyä tunnereaktioiden vallassa. Tulin vihdoin nähdyksi ja kuulluksi – hyväksytyksi ja tunteitteni kanssa validoiduksi. Kehoni alkoi joustaa ja pehmentyä, mieleni pehmentyä ja joustaa. Kaksi parantumatonta vammaa opetuksena vanhoista ajoista toimivat nyt opettajinani, joilta kuulen aina ohjeet, kuinka elää ja toimia hyvin.

Meditaatio osoitti suoraan sisälleni, minuun. Ja suhtautuminen itseeni - elämäni tärkein suhde, josta kaikki muut suhteet alkavat, alkoi kääntyä uudenlaiseksi yhteydeksi.

aloita matkasi vapaudentilaan tämän maksuttoman oppaan avulla

meditaatio opas kansi

NÄin sinÄkin innostut meditoimisesta!

ILMAINEN opas

88 Sytyttävää syytä aloittaa meditoiminen on sisäisen palon sytytysopas oman meditaatiomatkasi aloittamiseen, nopeammin kuin arvaatkaan.

Autan sinua inspiroitumaan täysillä säännöllisen meditaation aloittamisesta, meditaatiotaidon omaksumisesta ja tulevista onnistumisistasi.

Haluan oppaan

Näin pääset helposti alkuun kasvojoogassa

ILMAINEN opas

Kokeile kasvojoogaa tämän oppaan avulla! Oivalla, kuinka helposti hoidat kasvojasi luonnollisin keinoin kasvojoogaamalla. Haluan opastaa sinut ilmaisemaan kasvoilla parhaita puoliasi ja omaa sisäistä hehkua.

Haluan oppaan
kasvojooga opas kansi

ja Valitse sitten sinulle sopivin reitti vapaudentilaan

Löydät avaran mielen, tanssivan kehon ja aidon hymyn. Kurssien avulla elät unelmasi todeksi vapautumisesta syvältä sisimmästä pintaan asti

meditaatiokouluttaja

AIM Aloita Itsenäinen Meditaatio

INTERAKTIIVINEN VERKKOKURSSI

Ainutlaatuinen henkisen kasvun koulutusohjelma. Omaksu meditaatiotaito, tule henkisesti vahvemmaksi ja elämäsi voi muuttua.

Tutustu kurssiin
tanssiopettaja

Kotona Tanssitaan! Luo liikettä — Tanssi Vapaasti

LIVEKURSSI ETÄNÄ KOTONA

Kehopositiivinen luovan tanssin kehotietoisuus ja mielen irrottelu kurssi kohti kehon vapautta. Rakkaus tanssiin riittää, että voit tanssia.

Tutustu kurssiin
tanssiopettaja

Luo liikettä — Tanssi Vapaasti

TANSSITAAN SALISSA

Kehopositiivinen luovan tanssin kehotietoisuus ja mielen irrottelu kurssi kohti kehon vapautta. Rakkaus tanssiin riittää, että voit tanssia.

Tutustu kurssiin
kasvojoogakouluttaja

Aidon hymyn Kasvojooga

TYÖPAJA + VERKKOKURSSI

Kasvoja ja iloa kohottava kokonaisuus kasvojen lihaksistolle. Vapauta ilmeesi aitoon hymyyn ja säteilyyn, ja tuo kasvoillesi uudistunut hehku.

Tutustu Kurssiin
meditaatiokouluttaja

enErgiahoito

HENKILÖKOHTAINEN HOITO

Tilaisuutesi vapautua ylimääräisistä taakoista ja tehdä tilaa kaikelle paremmalle, sekä kohottaa ja ladata itseesi uutta elinvoimaenergiaa.

Tutustu hoitoon
tanssiopettaja

Selvänäköinen Tulkinta

HENKILÖKOHTAINEN HOITO

Voimakasta tukea sinulle ajankohtaiseen elämäntilanteeseen. Saat ohjausta henkiseltä mielen tasolta, fyysiselle kehon, toiminnan ja käytännön tasolle saakka.

Tutustu hoitoon

liity sinäkin vapaudentilaajiin!

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja ota vastaan parhaat vinkit ja innostus meditaatiota, vapaata tanssia ja hymyä kohtaan.

Tietosi ovat varmassa turvassa, ja voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa.